Vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România, Valer Kovacs, a declarat că peste 50% dintre polițiști nu sunt vaccinați.

În cazul în care se va impune Certificatul COVID la locul de muncă, polițiștii sunt dispuși să treacă la o formă extremă de protest, anume demisia, a spus Kovacs. Vicepreședintele SNPR a precizat că polițiștii nu sunt dispuși să plătească din propriul buzunar testele. Totodată, ei nu vor nici să se vaccineze. Kovacs a ținut să sublinieze că nu e împotriva științei sau a vaccinării, doar că nu i se pare normal ca vaccinarea să fie impusă obligatoriu. Potrivit celor declarate vorbim de 20.000 de polițiști care ar fi dispuși să-și înainteze demisiile, dacă se va introduce Certificatul COVID la locul de muncă.

“Sunt dispuși să meargă până la demisie, dacă se va impune obligatoriu imunizarea prin vaccinare, pentru că nu doresc vaccinarea obligatorie. Colegii mei nu doresc nici să verifice certificate, nici să aplice amenzi la mască. Considerăm că este o măsură abuzivă, prin care s-a pus presiune pe Poliție. Nu e normal ca, în perioada asta, să aplicăm amenzi la mască, pentru că avem cu totul alte atribuții. Noi nu suntem medici, să verificăm noi măști și nu suntem nici vânători să mergem prin restaurante sau cafenele, să dăm amenzi la care are certificat sau n-are certificat.

S-a făcut o mizerie din partea conducerii, a partidelor, s-au folosit de Poliția Română ca instituție, să ne pună într-o imagine negativă în societate. Încă ceva, sunt colegi, mai mult de 50% din polițiști, care nu s-au vaccinat și nu doresc acest lucru. Sunt dispuși să meargă până la demisie, dacă se va impune obligatoriu imunizarea prin vaccinare, pentru că nu doresc vaccinarea obligatorie. Vom face teste. Și mi se pare aberant ca, după o lună, să-mi ceară bani pe testul ca să vin la serviciu, adică să plătesc un test ca să pot să lucrez, în condițiile în care eu am cotizat la sănătate 20 de ani. Asta e părerea, dar și a mai multor colegi din țară.

Eu sper ca autoritățile care fac legile să asculte un pic și vocea noastră, pentru că și noi suntem afectați. Familiile noastre nu pot să intre în magazin, eu nu pot să-mi cumpăr haine decât on-line. Mi se pare o măsură aberantă, în condițiile în care eu am anticorpi, în urma unor analize, și se dovedește că am trecut prin boală. Să se facă o testare la nivel național. 50% din 40.000 – vorbim de 20.000 de polițiști. Ce faci? Îi dai afară sau îi obligi să vină la vaccin? Dacă voiau, se vaccinau până acum. Eu nu sunt împotriva științei, a vaccinării, dar nu mi se pare normal să-mi impună treaba asta”, a afirmat, pentru Bugetul.ro, Valer Kovacs, care este și cel care, pe timp de stare de urgență, a devoalat planul de amenzi impus polițiștilor în acea perioadă.