Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a declarat, marţi, că statul ar fi trebuit, prin instituţiile sale, să se asigure că un miting de protest se poate desfăşura în condiţii civilizate, adăugând că liderul AUR George Simion este “un pericol” pentru România.

  • “George Simion este un pericol pentru România, pentru că instituţiile statului român au eşuat şi l-au creat prin comportamentul lor pe acest populist iresponsabil. Ceea ce au făcut simpatizanţii AUR astăzi este o nouă pată pe obrazul statului român, cel care, prin instituţiile sale, ar fi trebuit să se asigure că un miting se poate desfăşura în condiţii civilizate şi că nu degenerează în mod iresponsabil.

    Acelaşi stat care în 10 august 2018 inventa o lovitură de stat cu maşini-capcană şi cocktailuri Molotov ca să gazeze şi să bată mame, copii şi familii care participau la un protest faţă de Liviu Dragnea şi acoliţii săi.

    Avem dovada că aceste instituţii sunt falimentare şi incapabile să le ofere cetăţenilor protecţie şi siguranţă. Ştim de ani buni că sunt capturate politic şi că ezitările de a pune justiţia pe traseul ei normal au legătură tocmai cu această capturare a statului român”, a transmis Cioloş, pe Facebook.
Cioloș despre protestele AUR: George Simion este un pericol pentru România. Instituțiile statului au eșuat

Liderul USR a criticat modul în care Jandarmeria şi Ministerul de Interne au gestionat situaţia generată de protestul de la Palatul Parlamentului.

  • “Astăzi, Jandarmeria, conducerea Ministerului de Interne, întregul Guvern şi-au dat măsura capacităţii lor organizaţionale şi comunicaţionale.

    Au abandonat toate măsurile şi toate politicile pe care ar fi trebuit să le susţină şi să le impună într-o perioadă de criză sanitară, au dispărut şi au preferat să asiste pasiv, aşa cum fac ori de câte ori George Simion sau Diana Şoşoacă provoacă şi calcă în picioare statul român, instituţiile sale şi pe reprezentanţii acestora.

    Faptul că aceşti politicieni populişti cresc de la o zi la alta este cauzat de iresponsabilitatea PNL şi PSD, care cred că vor putea stăpâni curentul populist”, a afirmat Dacian Cioloş.