Oficiali americani de rang înalt au declarat că nu pot confirma informaţiile potrivit cărora serviciile de informaţii americane indică faptul că Rusia plănuieşte să invadeze Ucraina miercuri, 16 februarie, dar au repetat avertismentele ca americanii să părăsească imediat Ucraina, transmite Reuters.

”Nu putem prezice cu exactitate ziua, dar spunem de ceva timp că ne aflăm într-o fereastră şi că ar putea începe o invazie – ar putea începe o acţiune militară majoră – din partea Rusiei în Ucraina în orice zi. Inclusiv săptămâna aceasta, înainte de încheierea Jocurilor Olimpice”, a declarat consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, duminică la emisiunea „State of the Union” de la CNN, întrebat despre posibila dată de miercuri. Potrivit acestuia, Rusia ar putea crea un pretext surpriză pentru un atac.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a refuzat, de asemenea, duminică, să confirme informaţiile privind termenul de miercuri.

”Nu sunt în măsură să confirm aceste informaţii”, a declarat Kirby în timpul unui interviu la emisiunea Fox News Sunday, adăugând că o acţiune militară rusă ar putea avea loc în orice zi.

El a explicat că aceste evaluări provin dintr-o varietate de surse, nu exclusiv doar din interiorul serviciilor de informaţii, ci şi din ceea ce ce se vede efectiv. Mai mult de 100.000 de soldaţi continuă acum să fie aliniaţi la graniţa cu Ucraina, a remarcat el.

Moscova neagă astfel de planuri şi a calificat comentariile drept „isterie”, iar din discuţiile la nivel înalt dintre înalţii oficiali ruşi şi occidentali din ultimele zile nu a reieşit încă niciun progres care ar putea atenua criza.

De ultima ora -Specialistii au analizat situatia ,maine 16 Februarie , Rusia lui Putin va incepe atacul.