Guvernul thailandez a recomandat folosirea măștilor de protectie și evitarea anumitor poziții în timp ce faceți dragoste.

Înainte de Ziua Îndrăgostiților, cuplurile sunt sfătuite să poarte măști în timpul sexului

Autoritățile thailandeze au recomandat îndrăgostiților să poarte măști pentru a se abține de la „sărutat profund” și pentru a evita pozițiile față în față în timpul sexului, din cauza riscului de Covid-19.

Ocazia romantică este populară în Thailanda, multe cupluri care doresc să se căsătorească în ziua respectivă. Dar, pe măsură ce cazurile de coronavirus cresc în ţară, autoritățile au devenit îngrijorate de anumite sărbători de Ziua Îndrăgostiților.

„Covid-ul nu este o boală cu transmitere sexuală, dar contaminarea cu virusul Covid este posibilă prin respirație ,prin contact apropiat și prin schimbul de salivă”, a declarat pentru AFP directorul Biroului pentru Sănătate Reproductivă, Bunyarit Sukrat, adăugând că „purtarea măștilor de față în timp ce faci sex” ar putea reduce riscul. De asemenea, el a sfătuit să evite „pozițiile sexuale față în față și sărutările profunde”.CITEȘTE MAI MULT: AUR respinge cererea Rusiei de retragere a trupelor și echipamentelor NATO

Recomandările sale urmează sfaturi similare din partea Departamentului de Sănătate al țării. Șeful acesteia, dr. Suwanchai Wattanayingcharoen, și-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru utilizarea unei aplicații mobile care evaluează riscul expunerii la Covid în restaurante și pentru efectuarea unui test rapid de antigen înainte de a face dragoste.