Senatorul Claudiu Tarziu explica decizia AUR de a o exclude pe Diana Sosoaca din partid prin faptul ca acesta avea „o stilistica” pe care partidul nu a putut-o „ingadui prea mult”. „Ce vector de imagine? Ea facea imagine doar pentru sine si facea o imagine proasta partidului”, spune Tarziu despre colega sa din Senat.

Claudiu Tarziu a explicat la emisiunea Insider Politic, de la Prima TV, ca Diana Sosoaca, exclusa din AUR, a fost „un import recent”, inscriindu-se in AUR in penultima zi de depunere a candidaturilor in baza unei „intelegeri cu un alt grup politic”, respectiv Partidul Neamul Romanesc, despre care Tarziu sustine ca „nu conteaza, ca oricum nu exista decat pe hartie”.

„Ce vector de imagine? Ea facea imagine doar pentru sine si facea o imagine proasta partidului. Nu se compara totusi nici limbajul, nici agresivitatea continua, nici scandalurile in lant pe care le facea Diana atat in partid, cat si in afara partidului.

Avea o stilistica pe care noi nu am putut sa o ingaduim prea mult si nu a fost data afara de catre mine sau de catre Sorin Lavric. Eu am propus (excluderea din partid a Dianei Sosoaca – n.r.) in momentul in care a indraznit sa conteste autoritatea unuia dintre membrii presedintiei partidului, adica a lui Sorin Lavric, si sa-l atace public, bineinteles ca asta am propus, iar Biroul National de conducere a hotarat in integralitatea lui sa o excluda pe Diana. Deci nu a fost niciun vot impotriva acestei propuneri”, a sustinut Tarziu, citat de news.ro.

El a precizat ca Sosoaca fost „un import recent”, inscriindu-se in AUR in penultima zi de depunere a candidaturilor.

Liderilor AUR le este rusine acum cu Sosoaca. Tarziu: „A fost un import indecent, facea o imagine proasta partidului”

Sursa Aktual24