Deputatul PSD Adrian Chesnoiu a fost aplaudat indelung de parlamentarii PSD in momentul in care a anuntat ca „nu am comis nicio infractiune de coruptie si nici o alta fapta de natura penala”. Si Daniel Suciu, presedintele de sedinta, care ii tinea locul lui Marcel Ciolacu, l-a aplaudat pe Chesnoiu.

Chesnoiu a afirmat, la dezbaterea in plenul Camerei a solicitarii DNA privind ridicarea imunitatii parlamentare a acestuia, ca nu se va ascunde niciodata in spatele unei functii de demnitate publica, fapt pentru care a demisionat din functia de ministru al Agriculturii si s-a autosuspendat din PSD.

Penalul Chesnoiu, aplaudat in picioare de PSD-isti in Parlament in frunte cu presedintele de sedinta al Camerei Deputatilor: „Sunt, dragi colegi, un om simplu”

„Suntem intr-un moment in care cred ca niciunul din dvs nu ati vrea sa va aflati, dar am primit de la voi si de la mii de romani foarte multe mesaje de incurajare. Foarte multi dintre dvs mi-ati cerut sa nu demisionez din functia de ministru, sa nu renunt la imunitatea parlamentar, dar asa cum v-am obisnuit sunt un om cu demnitate. Imediat ce am aflat din presa ca s-au ridicat la adresa mea anumite suspiciuni, am luat decizia de a demisiona din functia de ministru, de a ma autosuspenda din partid si sa va solit ca votati pentru cererea de incuviintare de incepere a urmaririi penale la adresa mea. Am acceptat postul de ministru intr-o perioada extrem de complicata, cu dorinta de a face ceva bun pentru fermierii romani si pentru agricultura romaneasca. In mandatul meu am incercat sa aplic principiile mele de viata, convins fiind ca daca au buna credinta si empatie fata de oameni, atunci poti face cu adevarat lucruri bune pentru ei. Sunt mandru de ceea ce am realizat in perioada asta”, a afirmat Adrian Chesnoiu, marti in plenul Camerei Deputatilor, citat de news.ro.

Acesta a mai spus ca este un om simplu si nu a comis nicio fata de coruptie.

„Sunt, dragi colegi, un om simplu, si asa vreau sa raman, ca orice cetatean al acestei tari. Nu o sa ma ascund niciodata in spatele unei functii de demnitate publica, ar trebui sa consideram aceasta functie nu ca un privilegiu personal. Si eu voi face acest lucru si voi vota la vedere pentru incuviintarea derularii si verificarii aspectelor de suspiciune ridicate la adresa mea. Vreau sa faceti si voi la fel. Nu sunt adeptul unei justitii televizate. Nu am comis nicio infractiune de coruptie si nici o alta fapta de natura penala. Sunt nevinovat si asta voi dovedi la finalul suspiciunilor care planeaza la adresa mea. Raman sustinatorul fermierilor si agriculturii romanesti. Am fost intotdeauna sincer in fata dvs, asa voi ramane si in fata parlamentarilor si cetatenilor romani”, a completat Chesnoiu.

ADVERTISEMENT

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a adoptat un raport favorabil pentru ridicarea imunitatii parlamentare a fostului ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu. Dezbaterile si votul secret cu bile asupra acestui raport au loc in plenul de marti.

Presedintele Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Adrian Chesnoiu din functia de ministru al Agriculturii si a semnat decretul pentru numirea ca ministru interimar a lui Sorin Grindeanu, a transmis Administratia Prezidentiala.