Pe lângă pragul de 60% al vaccinării profesorilor, care contează în modul de funcționare pentru școli, să fie luat în calcul și un prag similar de vaccinare a elevilor și părinților, a propus, miercuri, președintele Consiliului Național al Elevilor, Silviu Morcan, anunță EduPedu.

Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe pe tema vaccinării la copii, organizată de Guvern.

„Cred că pe lângă vaccinarea profesorilor care știm acum că, contează în scenariul de stabilire a funcționării unei școli, este important să luăm în calcul și vaccinarea elevilor și a părinților”, a declarat Silviu Morcan.

Prag de vaccinare OBLIGATORIU pentru elevi și părinți- propunere susținută de Consiliul Național al Elevilor, la o dezbatere organizată de Guvern

Potrivit acestuia, Ministerul Educației și Ministerul Sănătății ar putea să stabilească un algoritm referitor la o rată de vaccinare comună a întregii populații școlare.

„Credem noi că un algoritm stabil, consensual cumva între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății, cu privire la o rata de vaccinare comună întregii populații școlare, ar putea avea un impact major și în decizia de vaccinare, mai ales în rândul elevilor, alături bineînțeles de o campanie mult mai bine transmisă, de informare în comunitățile în care chiar este nevoie de acest lucru, pentru că sunt și profesori care au inițiative lăudabile, poate profesori de biologie sau profesori care au participat la diferite campanii (…)”, a spus Silviu Morcan, notează sursa citată. Preluat RostOnline.ro