Anul 2022 ar putea aduce noi reguli pentru soferii romani. Mai exact, ar putea fi implementat un sistem national de monitorizare a masinilor, pe drumurile publice cu rata mare de accidente. Astfel, nicio abatere de la prevederile Codului Rutier nu va scapa nesanctionata, iar procesul-verbal va fi comunicat in termen de 90 de zile calendaristice (prin posta sau e-mail).  

Soferii nu mai scapa de amenzi si suspendarea permisului, in 2022: cum planuieste politia sa-ti urmareasca fiecare miscare la volan

Dispozitivele de detectie se amplaseaza cu prioritate pe drumurile cu o rata ridicata a accidentelor rutiere pe baza unor analize de risc. Indicatoarele de avertizare a prezentei dispozitivului de detectie se instaleaza inaintea locului dispunerii dispozitivului de detectie, la o distanta de maximum 50 m in localitati, intre 100 m si 250 m in afara localitatilor, respectiv intre 500 m si 1.000 m pe autostrazi si drumuri expres.Cand conditiile din teren impun amplasarea la o distanta mai mare, sub indicator se instaleaza un panou aditional «Distanta intre indicator si locul dispunerii dispozitivului de detectie»”, scrie in proiect, arata avocat.net. De asemenea, scolile de soferi ar putea sa nu mai primeasca elevi care nu au absolvit macar 10 clase.  

Uneori, soferii care incalca legislatia rutiera, fie ca vorbim despre depasirea in locul interzis, fortarea culorii semaforului sau folosirea telefonului mobil la volan, scapa de sanctiuni, daca nu exista politisti prin preajma, care sa ii surprinda cand comit abaterea. Acest lucru s-ar putea schimba, chiar de anul viitor, cand politistii ar putea avea “ochi” atintiti peste tot, pe drumurile unde exista cel mai mare risc de accidente rutiere. Cel putin asta prevede un proaspat proiect de lege, care a fost adoptat tacit de Senat, saptamana trecuta.