Distribuie ,ne ajută mult!

Un videoclip în care cercetătorii folosesc un hublou pentru a avea acces la stomacul unei vaci a fost criticat de un grup pentru drepturile animalelor din Franța.

Hublourile permit accesul cercetatorilor in stomacul unui animal cu o canulă.

Grupul L214 a postat un videoclip cu un cercetător care își introduce mâna într-un hublou. Se presupune că a fost înregistrat la Sourches Experimental Farm din nord-vestul Franței.

LS214 susține că este un „sistem gresit”.

Dar experții spun că în unele cazuri vacile cu hublouri trăiesc mai mult.

Deci, ce sunt hublourile și de ce le folosesc oamenii astăzi?

Maximizarea producției

Jamie Newbold, director academic la Colegiul Rural din Scoția a declarat pentru BBC că studiul stomacului vacilor este important dacă „vom maximiza producția de alimente și vom minimiza gazele cu efect de seră”.

Există trei moduri de a studia stomacul unei vaci – prin utilizarea mostrelor de vaci decedate, a unui tub de stomac sau prin canulare.

Domnul Newbold a spus că o cavernă oferă acces direct la stomacul vacii, cunoscut sub numele de rumen „astfel încât oamenii să poată preleva mostre”.

„Este o operație care se face în mod normal sub anestezie, dar odată ce animalul și-a revenit tinde să trăiască mult mai mult decât o vaca obișnuită. Are dureri în timpul procesului, dar știu că animalele trăiesc la 12 – 15 ani după ce a fost efectuată operația. .

Sourches Experimental Farm este deținută de Sanders, un furnizor de hrană pentru animale și subsidiară a grupului alimentar Avril. Avril a declarat pentru agenția de presă AFP că procedura a fost folosită de „mulți ani în cercetarea pe animale”. S-a spus că metoda este utilizată în prezent pe șase vaci.

Acesta a spus că scopul este de a „îmbunătăți sănătatea digestivă a milioane de animale, de a reduce utilizarea antibioticelor și de a reduce emisiile de nitrați și metan legate de creșterea animalelor”.

Critici din partea grupurilor pentru drepturile animalelor

În videoclip, L214 a spus: „Au făcut o gaură în stomacul vacii, astfel încât să poată accesa în mod regulat conținutul acestuia. Angajații vin în mod regulat să deschidă hubloul pentru a depune mostre de hrană sau pentru a le scoate. Scopul este să perfecționeze cea mai eficientă formă. de hrănire, astfel încât vacile să producă cât mai mult lapte posibil”.

Grupul a lansat o petiție pentru a pune capăt practicii. Brigitte Gothière, co-fondatorul L214 a declarat: „Astăzi, de la selecția genetică la hrană, totul este optimizat pentru ca animalele să producă mai multe ouă, lapte sau carne.

“Mulți dintre ei suferă deja de șchiopătură, infecții, probleme pulmonare sau cardiace. Și totuși, în loc să oprim acest ciclu, facem mereu eforturi mai departe. Este timpul să punem în discuție acest sistem inechitabil”.

Franța este al doilea mare producător de lapte din Europa, după Germania. Are aproximativ șase milioane de vaci de lapte adăpostite la peste 61.000 de ferme de lapte.

Sursa BBC